© 2019 Liska ehf.

LISKA ehf.

Ármúli 24, 108 Reykjavík

kt: 560197-2339

+354 416 0600

liska (at) liska.is

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

Snæfellsstofa Visitor Center

Visitor Centre in Skriðuklaustur, Vatnajökull National Park, Iceland.

The Lighting Design is integrated in the architecture which communicate the dignity of the surrounding nature in its form inspired by the creative force of the glacier. The Lighting Design works with those elements in the architecture as reflecting on the local materials used in the design.

Design: Verkís

Scope: Interior and exterior lighting design

Project type: Visitor Center

Location: Skriðuklaustur, Iceland

Year: 2007-2009

Size: 800 sq. m

Client: Verkís

Status: Completed

Awards: The Icelandic Concrete Award 2016

Architects / Collaborators: Arkís architects

Photography: Photo courtesy of  Verkís